Miljøvern – sirkulærøkonomi og sosialt entreprenørskap

Hvordan kan miljøvern og sirkulær økonomi gi muligheter innenfor sosialt entreprenørskap, og hvordan kan jeg gjennom å skape muligheter for andre bidra til et bedre miljø gjennom resirkulering?

Anslagsvis kan vi i Norge for eksempel gjenvinne ca 40 tusen tonn mer tekstiler pr år enn hva vi gjør i dag. Hva er så utfordringen? Hvorfor kaster vi istedenfor å resirkulere?

Kaste, samle og så kaste eller samle og levere

I utgangspunktet kaster jeg alt for mye direkte i søpla, men jeg blir bedre og bedre på å sortere og også legge tekstiler til side for resirkulering. Altså begynner jeg å bli ganske god på å samle de sammen. UTFORDRINGEN for meg blir ofte å få det levert, og ikke bare samle for så å kaste det igjen.

Sosialt entreprenørskap – å la ressurser slippe til = løsningen på utfordringen?

Jeg er blitt mye bedre på resirkulering av tekstiler, glass/metall med mer. Ikke på grunn av meg selv, men på grunn av flere andre. Jeg oppdaget at det som jeg hadde samlet sammen for levering, og som jeg bare ikke fikk levert fordi det aldri passet, det kunne jeg legge ut for levering på Aido. For en god hundrelapp får jeg enkelt levert glass/ metall, tekstiler eller el-avfall når det er behov for det.

2018-03-01T16:03:26+00:00 31. januar 2018|Aido Public|